Groen kiesdebat 10 maart in Forum Groningen

De Groene Zes van Groningen organiseren op vrijdagavond 10 maart een lijsttrekkersdebat in het Forum Groningen, voorafgaand aan de provinciale- en waterschapsverkiezingen. Zestien partijen hebben toegezegd om deel te nemen aan het debat: BBB Groningen, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Groninger Belang, PvdA, PvdD, PvhN, PVV, SP, Volt Groningen, VVD, 50PLUS en voor de waterschappen Betaalbaar Water en Water Natuurlijk.

Het debat is gratis bij te wonen, maar het is wel noodzakelijk om u via deze link naar de website van Forum Groningen aan te melden. In de zaal waar het debat plaatsvindt, is plaats voor bijna 200 mensen. Gelukkig kan het debat via een streaming ook op de tribune in de centrale hal van Forum worden gevolgd.

Tijdens dit Groot Groen Verkiezingsdebat staan de transities centraal die nodig zijn voor een klimaatbestendige en natuurinclusieve toekomst van de provincie Groningen. Wat gaan de partijen hiervoor doen in de komende vier jaar? De debatleiding is in handen van Bram Douwes.

Voorafgaand aan het debat leggen we de deelnemende politieke partijen twintig stellingen voor. Over zes hiervan gaan zij met elkaar in debat. Na afloop van het debat publiceren we een Groene Kieswijzer met daarin de antwoorden van de partijen op alle stellingen. We hopen u te treffen.

Tot ziens op 10 maart a.s. namens de Groene Zes :

Het Groninger Landschap – IVN Groningen – Landschapsbeheer Groningen – Natuur en Milieufederatie Groningen – Natuurmonumenten – Staatsbosbeheer