Een verslag van ‘Samen de winter door’ in ’t Clockhuis in Haren

Duurzaam Glimmen heeft zaterdag 19 november 2022 meegedaan aan de landelijke actie ‘Samen de winter door’.  Een initiatief van alle energie coöperaties van Nederland. Doel van de bijeenkomst was om zo veel mogelijk mensen te helpen met informatie over hoe je energie kunt besparen. Want met kleine en goedkope maatregelen is soms al veel energie te besparen. Goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Dankzij de samenwerking met Duurzaam Haren, Duurzaam Groningen (loket van de gemeente), Energiek Maarwold, Grunneger Power, Oosterhaar Energiek, Duurzaam Helpman en Duurzaam Onnen waren er 8 energie-experts in ’t Clockhuys in Haren aanwezig. Waaronder dus onze eigen ervaren en deskundige energiecoach Jan van Veen.

Jan van Veen had zijn warmtecamera meegenomen :

Er werden vele tips gedeeld en vragen beantwoord over bijvoorbeeld goede manieren om je spouw van isolatiemateriaal te voorzien.

Maar ook over het gebruik van een cooking bag om het gasgebruik tijdens het koken drastisch naar beneden te krijgen (https://cookingbag.nu/ ).

Op de website www.samendewinterdoor.nu vindt u een uitgebreid en direct toepasbaar overzicht met allerlei besparingstips en een aantal instructieve filmpjes.
Als u deze maatregelen zelf doorvoert en vervolgens ook weer twee andere personen informeert over energiebesparing, dan hoopt de landelijke campagne op een sneeuwbaleffect.  Maar misschien is een sneeuwbal niet het eerste waar u aan denkt bij energiebesparing ….

Mocht u geïnteresseerd zijn in een bezoek van onze energie coaches om bijvoorbeeld de energielekken in uw huis op te sporen dan kunt u zich hiervoor opgeven via info@duurzaamglimmen.nl  o.v.v. isolatiecampagne Duurzaam Glimmen.