Vraagbaak

Veel Glimmenaren willen verduurzamen. Zoals aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Er komen dan veel vragen op je af. En de hoeveelheid informatie is gigantisch. Waar moet je beginnen? Zoals: die oude ketel die eigenlijk aan vervanging toe is, wat moet je doen? Hoe lang hebben we hier eigenlijk nog een gasnet? Is het voor mij zinvol om een warmtepomp te plaatsen? Kunnen mijn radiatoren blijven zitten bij een warmtepomp? Welke subsidies zijn er mogelijk? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig, nu en in de toekomst?

Daarom is een vraagbaak ingericht. Duurzaam Glimmen zet een aantal onderwerpen op een rij, met daarbij een keuze uit betrouwbare informatie van betrouwbare organisaties. Dit is algemeen beschikbare informatie op het gebied van duurzaamheid. Natuurlijk kunnen niet al uw vragen daamee beantwoord. Voor veel huizen en met veel huiseigenaren zullen maatwerkoplossingen bedacht moeten worden: iedere woning en iedere bewoner is anders. Maar u bent van harte uitgenodigd om alvast op zoek te gaan naar eventuele antwoorden.

De vraagbaak is in ontwikkeling en nu nog voornamelijk gericht op het verduurzamen van je huis. De komende tijd wordt de vraagbaak uitgebreid ook op de onderwerpen biodiversiteit en circulariteit: mist u een onderwerp, heeft u aanvullende en betrouwbare informatie, meld het ons.

Biodiversiteit

Alt

Volgt.....

Algemeen

Alt

Volgt.....