Oriëntatie op de energietransitie

Een startpunt voor al uw vragen.
Het Energieloket van de Groninger gemeenten is het startpunt voor al uw vragen over energie besparen in uw woning en het opwekken van duurzame energie.

'U vindt op het Energieloket informatie over isolatie, duurzame verwarming, zonnepanelen, lokale initiatieven, subsidie, financiering, duurzame activiteiten in uw gemeente, deskundige bedrijven en meer! Ook staan er op de website handige testjes waarmee u kunt berekenen hoeveel energie u kunt besparen.

Duurzamer wonen in de 4 stappen van de Vereniging Eigen Huis
Hoe kun je je huis verduurzamen? Op de site van de Vereniging Eigen Huis vindt u links en meer informatie over isoleren, zonnepanelen, energiebesparende maatregelen en over financieringsmogelijkheden.

Verbruik ik te veel energie?
Op de site van energieloket-groningen staat een energiecheck waarmee u kunt ontdekken wat het normale energieverbruik is voor u. Dit doen zij door u te vergelijken met mensen in dezelfde woonsituatie. Ook laten zij het energieverbruik van de buurt zien. Betaalt u meer of minder dan de buren?

Op basis van uw adres kunnen ze al veel zeggen. Uw postcode en huisnummer invullen is daarom is het enige dat u hoeft te doen. En weet u uw eigen energieverbruik? Dan ziet u het verschil in euro’s uitgerekend.

Wilt u de testresultaten nog eens nakijken? En bijvoorbeeld later eens vergelijken met uw jaarafrekening? Vul dan uw e-mailadres in en u krijgt de uitslag direct in uw mail.

Doe een quickscan, gratis online energieadvies
Hoe kan ik geld en energie besparen? Kies ik voor isolatie, HR++ glas of zonnepanelen? Wat is een verstandige investering voor mijn huis, die past bij m’n portemonnee? Herkenbare vragen, maar de antwoorden zijn voor ieder huis anders!

Met de gratis online quickscan neemt u uw huis onder de loep en krijgt u een vrijblijvend energieadvies op maat! Na ongeveer 10 vragen over uw huis, vertellen zij u welke energiebesparende maatregelen bij uw specifieke woonsituatie passen. Ook geven zij een indicatie van de kosten & baten en laten zij zien welk nieuw energielabel u kunt halen! Het advies wordt in een overzichtelijk rapport gezet en vrijblijvend naar u toegestuurd.