Oriëntatie op de energietransitie

Een startpunt voor al uw vragen.
Het Energieloket van de Groninger gemeenten is het startpunt voor al je vragen over energie besparen in uw woning en het opwekken van duurzame energie.

'Je vindt op het Energieloket informatie over isolatie, duurzame verwarming, zonnepanelen, lokale initiatieven, subsidie, financiering, duurzame activiteiten in jouw gemeente, deskundige bedrijven en meer! Ook staan er op de website handige testjes waarmee je kunt berekenen hoeveel energie je kunt besparen.

Verduurzaam je huis
Welke maatregelen passen bij jouw huis? Op de site van de Vereniging Eigen Huis vind je links en meer informatie over isoleren, zonnepanelen, energiebesparende maatregelen en over financieringsmogelijkheden.

Verbruik ik te veel energie?
Op de site van energieloket-groningen staat een energiecheck waarmee je kunt ontdekken wat het normale energieverbruik is voor jou. Dit doen zij door je te vergelijken met mensen in dezelfde woonsituatie. Ook laten zij het energieverbruik van de buurt zien. Betaal je meer of minder dan de buren?

Op basis van jouw adres kunnen ze al veel zeggen. Jouw postcode en huisnummer invullen is daarom is het enige dat je hoeft te doen. En weet je jouw eigen energieverbruik? Dan zie je het verschil in euro’s uitgerekend.

Wil je de testresultaten nog eens nakijken? En bijvoorbeeld later eens vergelijken met jouw jaarafrekening? Vul dan je e-mailadres in en krijgt de uitslag direct in jouw mail.

Doe een quickscan, gratis online energieadvies
Hoe kan ik geld en energie besparen? Kies ik voor isolatie, HR++ glas of zonnepanelen? Wat is een verstandige investering voor mijn huis, die past bij m’n portemonnee? Herkenbare vragen, maar de antwoorden zijn voor ieder huis anders!

Met de gratis online quickscan neemt je jouw huis onder de loep en krijg je een vrijblijvend energieadvies op maat! Na ongeveer 10 vragen over jouw huis, vertellen zij je welke energiebesparende maatregelen bij jouw specifieke woonsituatie passen. Ook geven zij een indicatie van de kosten & baten en laten zij zien welk nieuw energielabel je kunt halen! Het advies wordt in een overzichtelijk rapport gezet en vrijblijvend naar je toegestuurd.

 

 30 oktober 2021 - Gluren bij duurzame buren : Om bewoners van Groningen te inspireren en handige tips en tricks met elkaar te delen organiseren wijkinitiatieven samen met energiecoöperatie Grunneger Power, MAKING-CITY en het Energieloket Groningen een Duurzame Huizendag. Op zaterdag 30 oktober 2021 van 13:00-17:00 uur stellen bewoners uit allerlei wijken in de gemeente Groningen hun woning open voor inwoners en vertellen zij over de duurzame toepassingen bij hen thuis.
Kijk op www.grunnegerpower.nl/duurzame-huizendag/ voor meer informatie.