Mobiliteit

Informatie over duurzame mobiliteit
Alles wat u wilt weten over duurzame mobiliteit, zoals: elektrisch rijden, elektrisch fietsen en het delen van een auto, vindt u op de informatieve en overzichtelijk site van Greenhome, een regionaal energieloket voor o.a. de gemeente Apeldoorn.

Elektrische deelauto's in Glimmen?
De werkgroep Duurzaam Glimmen heeft recentelijk ( 2019) globaal geinformeerd of er voldoende belangstelling is voor een elektrische deelauto. Er hadden zich 8 personen gemeld voor een elektrische deelauto in Haren of Glimmen, waarvan twee afkomstig uit Glimmen. Er is in het kader hiervan contact geweest met EasyDriving uit Midwolde.

EasyDriving kenmerkt zich door het delen van een auto in besloten kring. Hierbij kan gedacht worden aan dorpen, wijken en buurten, maar ook aan wooncomplexen of een centraal gelegen parkeergarage. De kring gebruikers is beperkt tot lokale bewoners, die elkaar kennen, of elkaar dan leren kennen.

Een elektrische auto lijkt duur, maar is in het gebruik relatief goedkoop. Het lidmaatschap van bijvoorbeeld EasyDriving kost € 5 per maand. Het dagtarief varieert van 27,50 voor een Nissan Leaf tot € 175 voor een Tesla model X ( prijzen 2019) . Met een deelauto van EasyDriving kun je als bewoner een auto delen met je buren. Als gebruiker verzamel je een kring van 4 tot 6 buurt- of dorpsgenoten, met wie je graag de auto zou willen delen. Samen met hen kun je op deze manier gemakkelijk gebruik maken van de gezamenlijke deelauto van EasyDriving. De deelauto wordt ook vaak gebruikt door gebruikers die op vakantie gaan naar het buitenland.