Alt
on 16 Jun 2019 10:55 PM
16 jun 2019

De werkgroep Duurzaam Glimmen onderzoekt of er voldoende belangstelling is in Glimmen voor een elektrische deelauto. Daarvoor is contact gelegd met EasyDriving uit Midwolde.
EasyDriving kenmerkt zich door het delen van een auto in besloten kring. Hierbij kan gedacht worden aan dorpen, wijken en buurten, maar ook aan wooncomplexen of een centraal gelegen parkeergarage. De kring gebruikers is beperkt tot lokale bewoners, die elkaar kennen, of elkaar dan leren kennen.

Het delen van elektrische auto’s verlaagt de parkeerdruk, creëert ruimte voor meer groen, het draagt bij aan een beter milieu, versterkt de sociale verbinding, is kostenbesparend voor de gebruikers en het biedt een kans voor ondernemers en particulieren om tegen redelijke kosten een bijdrage te leveren aan een duurzaam en leefbaar Noord-Nederland.

Een elektrische deelauto van EasyDriving veroorzaakt geen geluidsoverlast en reduceert de CO2 uitstoot, zeker als we het laden van de auto’s kunnen koppelen aan groen opgewekte energie. Bovendien leidt autodelen tot bewustere keuzes ten aanzien van vervoer, zodat autodelers vaker kiezen voor lopen, fietsen of openbaar vervoer.

Een elektrische auto lijkt duur, maar is in het gebruik relatief goedkoop. Het lidmaatschap kost € 5 per maand. Het dagtarief varieert van 27,50 voor een Nissan Leaf tot € 175 voor een Tesla model X. Met een deelauto van EasyDriving kun je als bewoner een auto delen met je buren. Als gebruiker verzamel je een kring van 4 tot 6 buurtgenoten, met wie je graag de auto zou willen delen. Samen met je buren kun je op deze manier gemakkelijk gebruik maken van de gezamenlijke deelauto van EasyDriving. De deelauto wordt ook vaak gebruikt door gebruikers die op vakantie gaan naar het buitenland.

Meer info is te vinden via www.easydriving.eu. Bij interesse voor deelname graag een mail naar info@duurzaamharen.nl.