Zelf aan de slag

Op zoek naar een bedrijf uit de buurt?

Waar vind je een deskundige bedrijf dat je kan helpen? Het liefst wil je natuurlijk kiezen tussen meerdere opties. Op de site van het energieloket-groningen vind je betrouwbare bedrijven..

Je kunt op deze site zoeken naar: Totaalinstallateur -  Energieadvies -  Warmtepomp - Verlichting - Energieneutraal wonen - Architect - Makelaar - Financieel advies - Energiemanagement - Bouwkundig advies - Gevel- en dakonderhoud -  Duurzame verbouwing - Ventilatiesystemen - Spouwmuurisolatie - Gevelisolatie - Groen dak - Zonnepanelen - Zonneboiler - Verwarming - Dubbel glas - Dakisolatie - Vloerisolatie en Muurisolatie.

Hoe kies ik een goede aanbieder?
Je weet wat je wilt doen in huis, maar met welke materialen? En met welk bedrijf? Heel veel mensen haken af, want het is allemaal best wel technisch. Ook spreken bedrijven elkaar wel eens tegen.

Op de site van het energieloket- groningen kun folders met aandachtspunten aanvragen voor bij het gesprek met bedrijven en bij het aanvragen van offertes. Voor elke maatregel één. Wat moet je niet vergeten te bespreken met de installateur van zonnepanelen? Welke vragen over materialen stel je aan een isolatiebedrijf? Je leest welke vragen je moet stellen en welke onderdelen terug moeten komen in de offerte. Zo ga je goed voorbereid het gesprek met een uitvoerder aan.

Isoleren en besparen
3 van de 4 woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Dat kan beter! Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis, een lagere energierekening en is beter voor het klimaat. Wat kun je doen om de isolatie van jouw huis te verbeteren? Op de site van milieucentraal staat informatie over: Dakisolatie, Zelf dak isoleren, Spouwmuurisolatie, Gevelisolatie binnenkant, Gevelisolatie buitenkant, Vloerisolatie, Bodemisolatie, Zelf vloer isoleren, Dubbel glas, HR glas en triple glas, Isolerende kozijnen en deuren, Isolerende raamfolie, Isolerende raambekleding, Naden en kieren dicht, Warmtebeelden, Isolatiematerialen vergeleken

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Met zonnepanelen op jouw dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. De afgelopen jaren zijn ze zo'n 25 procent goedkoper geworden. Op de site van milieucentraal staat veel informatie over zonnepanelen. Bijvoorbeeld: check snel en eenvoudig of jouw dak geschikt is. Lees wat zonnepanelen kosten en opbrengen en hoe ze mooi kunnen worden neergelegd. En wist je dat je de btw op de aanschafkosten kunt terugvragen?

Het plaatsen van zonnepanelen op een rieten dak is ook mogelijk zo is de ervaring van 2 bewoners in Glimmen die 21 zonnepanelen op hun rieten dak hebben aangebracht. De plaatsing van zonnepanelen op een rieten dak vraagt wel om bouwkundige aanpassingen in overleg met een deskundige rietdekker. Meer informatie hierover kun je vinden via de website van de Vakfederatie Rietdekkers, zie site. Ook via de zoekfunctie op de website van energiebedrijf Essent zie site is meer informatie te vinden over dit onderwerp.

Alles over warmtepopmpen:
Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor warm water, het verwarmen en in sommige gevallen ook het koelen van je huis. Het is een milieuvriendelijke vervanger voor een cv-ketel. Op Warmtepompplein.nl vind je onafhankelijke informatie over de warmtepomp.

Subsidies:
Kijk voor mogelijke subsidies op de site van Duurzaamgebouwd.