Zelf aan de slag

Op zoek naar een bedrijf uit de buurt?

Waar vindt u een deskundige bedrijf dat u kan helpen? Het liefst wilt u natuurlijk kiezen tussen meerdere opties. Op de site van het energieloket-groningen vindt u betrouwbare bedrijven..

U kunt op deze site zoeken naar: Totaalinstallateur -  Energieadvies -  Warmtepomp - Verlichting - Energieneutraal wonen - Architect - Makelaar - Financieel advies - Energiemanagement - Bouwkundig advies - Gevel- en dakonderhoud -  Duurzame verbouwing - Ventilatiesystemen - Spouwmuurisolatie - Gevelisolatie - Groen dak - Zonnepanelen - Zonneboiler - Verwarming - Dubbel glas - Dakisolatie - Vloerisolatie en Muurisolatie.

Hoe kies ik een goede aanbieder?
U weet wat u wilt doen in huis, maar met welke materialen? En met welk bedrijf? Heel veel mensen haken af, want het is allemaal best wel technisch. Ook spreken bedrijven elkaar wel eens tegen.

Op de site van het energieloket- groningen staan folders met aandachtspunten voor bij het gesprek met bedrijven en bij het aanvragen van offertes. Voor elke maatregel één. Wat moet u niet vergeten te bespreken met de installateur van zonnepanelen? Welke vragen over materialen stelt u aan een isolatiebedrijf? U leest welke vragen u moet stellen en welke onderdelen terug moeten komen in de offerte. Zo gaat u goed voorbereid het gesprek met een uitvoerder aan.

Isoleren en besparen
3 van de 4 woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Dat kan beter! Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis, een lagere energierekening en is beter voor het klimaat. Wat kunt u doen om de isolatie van uw huis te verbeteren? Op de site van milieucentraal staat informatie over: Dakisolatie, Zelf dak isoleren, Spouwmuurisolatie, Gevelisolatie binnenkant, Gevelisolatie buitenkant, Vloerisolatie, Bodemisolatie, Zelf vloer isoleren, Dubbel glas, HR glas en triple glas, Isolerende kozijnen en deuren, Isolerende raamfolie, Isolerende raambekleding, Naden en kieren dicht, Warmtebeelden, Isolatiematerialen vergeleken

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Met zonnepanelen op uw dak wekt u uw eigen duurzame stroom op. De afgelopen jaren zijn ze zo'n 25 procent goedkoper geworden. Investeren in zonnepanelen geeft een rendement dat vergelijkbaar is met een rente van 6 procent op een spaarrekening.

Op de site van milieucentraal staat veel informatie over zonnepanelen. Bijvoorbeeld: check snel en eenvoudig of uw dak geschikt is. Lees wat zonnepanelen kosten en opbrengen en hoe ze mooi kunnen worden neergelegd. En wist u dat u de btw op de aanschafkosten kunt terugvragen?

Alles over warmtepopmpen:
Warmtepompplein

Subsidies:
Duurzaamgebouwd